Premierul Israelului, Ehud Olmert, incepe o vizita in Statele Unite, prima de acest fel de la alegerile din luna martie.
Ehud Omert cauta sa obtina sprijin de la Statele Unite pentru a pune in aplicare planul initiat de Ariel Sharon privind stabilirea granitelor permanente ale Israelului.
Statele Unite sunt cel mai important aliat al Israelului, iar vizita noului premier israelian arata ca acesta vrea sa mentina relatia in termeni cat mai buni.

Domnul Olmert cauta sa se asigure de sprijinul american in privinta trasarii granitelor, chiar daca va trebui sa ia aceasta masura unilateral, adica fara a negocia cu palestinienii.

Aceste granite trebuie insa recunoscute pe plan international si,pentru asta, e nevoie ca ele sa fie recunoscute de Statele Unite.
Oficialii israelieni spun insa ca nu se asteapta nici un fel de anunt ori intelegere oficiala pe aceasta tema in cursul vizitei.

Intre subiectele care vor fi abordate pe parcursul vizitei se numara si chestiunea iraniana. Israelul se opune programului nuclear iranian.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.