Germanii isi ingroapa rudele decedate in Cehia pentru ca e mai ieftin

Firmele de pompe funebre din apropierea granitei germane cu Cehia sunt amenintate de faliment. Si asta pentru ca nu sunt in stare sa faca fata concurentei din tara vecina, titreaza cotidianul polonez "Gazeta Wyborcza". Dupa ce au descoperit oferta firmelor de profil cehe, germanii au declansat un veritabil "turism mortuar", zeci de cortegii funerare trecand zilnic granita in tara vecina.

Deveniti proverbiali in Europa pentru spiritul lor pragmatic si extrem de calculat in evaluarea ofertelor de pe piata, germanii au inventat "turismul mortuar". Cum pachetul de servicii din Cehia este mult mai tentant datorita pretului, zeci de germani au organizat veritabile caravane mortuare pe autostrazile care leaga cele doua tari.

Traseul este bine stabilit, convoiul pornind din fata bisericilor germane cu destinatia Cehia. La cateva zeci de kilometri dupa ce trec de granita, persoanele indoliate ajung la crematoriul din localitatea Chmutov, de unde dupa o ora se pot intoarce acasa.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.