In Ingusetia, in sudul Rusiei, adjunctul ministrului de interne si alte 6 persoane si-au pierdut viata intr-o explozie. Nu este inca limpede ce a provocat incidentul, el scoate insa in evidenta instabilitatea regiunii.

Corespondentii BBC transmit ca relatarile cu privire la felul in care s-a petrecut incidentul sunt deocamdata contradictorii.

Primele informatii sugerau ca explozia ar fi fost produsa de un atentator sinucigas cu bomba.
Acesta ar fi condus o masina plina cu explozibili cu care s-a izbit de masina in care se afla reprezentantul guvernamental, Jabrail Kostoiev.

Potrivit altor relatari, masina in care se afla atacatorul ar fi fost parcata la marginea soselei si ar fi explodat in momentul in care masina oficiala ar fi trecut pe alaturi.
Jabrail Kostoiev mai fusese tinta unor atacuri. A supravietuit de pilda unui alt atac cu bomba si unei tentative de asasinat.

Nu se stie cine a pus la cale atacul, insa Ingusetia a suferit adesea din cauza conflictului din republica vecina, Cecenia.

Oficialii din domeniul securitatii nu exclud ca incidentul sa aiba legatura cu gruparile militante din regiune.
Moscova sustine ca are sub control conflictul din regiune. Insa in Caucazul de Nord incidentele violente se inmultesc.

La inceputul acestei saptamani, in Daghestan, un politist rus a fost ucis si cttiva au fost raniti in urma unui schimb de focuri cu militantii islamici.
In Osetia de Nord, unde se da verdictul cu privire la asediul de la Beslan, autoritatile au intarit masurile de securitate.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.