Europa: multe divorturi si copii din flori.
Statisticile date publicitatii de Eurostat arata ca familia traditionala europeana nu mai este ce a fost odata. Institutia casatoriei nu s-a demodat inca, dar varianta divortului este adoptata mult mai usor decat odinioara. Concret, spun studiile Eurostat, in 2004, in UE au avut loc in jur de 2,2 milioane de casatorii si aproape un milion de divorturi.

Cipriotii, danezii si maltezii sunt cei mai dispusi sa faca importantul pas, cu sase-sapte casatorii la 1.000 de locuitori, in vreme ce slovenii, belgienii si grecii sunt ceva mai reticenti, cu numai trei-patru ceremonii nuptiale la 1.000 de locuitori. Cehii, lituanienii si estonienii divorteaza fara prea multa bataie de cap, mult mai usor decat ceilalti europeni. Mult mai greu isi parasesc jumatatea cei din Irlanda sau Italia, unde influenta Bisericii Romano-Catolice este destul de puternica.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.