Presedintele american, George W. Bush, a anuntat aseara trimiterea Garzii Nationale la granita cu Mexicul, pentru a incerca sa opreasca imigratia ilegala.

In discursul de aseara, din Biroul Oval, Bush urma sa anunte ca administratia americana este decisa sa stopeze imigratia ilegala, printre masurile luate fiind si aceea de a-i pedepsi dur pe cei care angajeaza imigranti. Date neoficiale estimeaza ca pe teritoriul Statelor Unite s-ar afla in prezent peste 12 milioane de imigranti neinregistrati. Trimiterea de trupe la granita de sud a tarii l-a nemultumit pe Vicente Fox, presedintele Mexicului, care l-a sunat personal pe Bush pentru a-si exprima temerile.

Dezbateri in Congres

Democratii nu privesc cu ochi buni decizia si au primit si sprijinul unei minoritati republicane. "Nu acesta este rolul Garzii Nationale. Nu sint foarte convins ca este si o decizie inteleapta", a declarat Chuck Hagel, senator republican de Nebraska.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.