Presedintele Bush a respins acuzatia ca guvernul SUA s-ar ocupa cu spionarea vietii personale a celor pe care i-a numit "americanii nevinovati".

Declaratia raspunde relatarilor de presa potrivit carora Agentia Nationala de Securitate ar fi supravegheat in secret milioane de convorbiri telefonice interne.

"Nu sapam si nu scormonim prin vietile persoanale a milioane de americani nevinovati. Eforturile noastre se concentreaza asupra legaturilor cu Al-Qaeda si asociatii acesteia" a spus presedintele Bush, adaugind ca ascultarile au loc cu mandat din partea justitiei.

In paralel, Senatul american a cerut mai multe informatii din partea unor companii telefonice. seful comisiei senatoriale juridice, Arlen Specter, a declarat ca sefii acestora vor aparea in fata unei echipe de investigatie.

Potrivit unor relatari de presa, inregistrarile convorbirilor ar fi tinute intr-o baza de date, pentru analize ulterioare.

Agentia Nationala de Securitate, despre care se stie inca de anul trecut ca intercepta convorbirile telefonice internationale ale americanilor, a fost condusa de generalul Micheal Hayden, desemnat in prezent de presedintele Bush sa preia sefia CIA.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.