Dupa ce a starnit discutii in Congresul american, Pentagonul, acuzat ca ar fi responsabil de existenta unei agentii secrete de informatii, este din nou in centrul atentiei dupa publicarea unui raport al Biroului de Audit american. Departamentul Apararii, cel mai mare departament al guvernului american, este si cel mai susceptibil la frauda si abuzuri, se arata in raportul de 95 de pagini, scrie Washington Post. Din cele 25 de programe federale clasate de Biroul de Audit ca avand un "risc ridicat" de a fi fraudate, 14 sunt derulate de Pentagon.

"Este inacceptabil. Asa ceva nu poate fi tolerat," a rabufnit expertul contabil David Walker in timpul unei conferinte de presa. El a mai adaugat ca esecul Pentagonului de a face "unele programe mai eficiente a provocat pierderi anuale de miliarde de dolari." "Nu avem securitatea interna pe care legea o cere si exista un risc pentru securitatea poporului american," a declarat senatorul democrat Joseph Lieberman. Raportul mai critica si fluxul greoi de informatii intre Departamentul de Securitate Interna si Departamentul de Justitie si recomanda Pentagonului sa declasifice anumite informatii. Purtatorul de cuvant al Departamentului de Securitate Interna a contestat unele concluzii ale raportului, sustinand ca fluxul de informatii s-a imbunatatit mai ales dupa ce a fost creat un sistem de "schimb" de informatii la nivel federal. Anul trecut, in iulie, Biroul de Audit al guvernului a publicat un alt raport in care critica oficialii de la Pentagon pentru ca nu au creat o infrastructura eficienta pentru controlarea investitiilor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.