"Doriti ca Muntenegru sa fie un stat independent cu o totala legitimitate internationala si legal?" Electorii acestei republici din fosta Iugoslavie, aflata in Uniune cu Serbia din 2003, urmeaza ca, la referendumul istoric din 21 mai, sa raspunda prin "da" sau "nu".
In acea zi, jocurile vor fi facute, ultimele sondaje anuntand ca adeptii independentei vor obtine peste 56% din voturi. Si totusi unionistii continua sa spere. Independenta Muntenegrului va reprezenta sfarsitul ex-Iugoslaviei, celelalte republici - Slovenia, Croatia, Bosnia, Macedonia - detasandu-se in timpul razboaielor din Balcani din anii '90.

Premierul muntenegrean, Milo Djukanovici, declara ca, in cazul victoriei adeptilor independentei, tara sa va acorda prioritate dialogului cu Uniunea Europeana "pentru a evita o noua intarziere in semnarea unui acord de asociere si stabilizare".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.