Miscarea Hamas a incercat sa il asasineze pe presedintele Autoritatii palestiniene, Mahmud Abbas.

Potrivit Sunday Times, tentativa de complot a fost dejucata de serviciile israeliene de informatii.Ziarul britanic mai scrie ca aripa armata a organizatiei integriste Hamas a pregatit si uciderea liderului Fatah, Mohammed Dahlan. In sprijinul afirmatiilor lor, jurnalistii de la Sunday Times au citat surse apropiate serviciilor secrete ale statului evreu.

Potrivit acestora, Mahmud Abbas ar fi scapat de la moarte pentru ca, avertizat de agentii israelieni, si-a anulat o vizita in Fasia Gaza. Ziarul britanic nu da detalii despre data la care ar fi avut loc tentativa de asasinat, nici cine din conducerea Hamas ar fi comandat executia.

Presedintele Autoritatii Palestiniene isi desfasoara activitatea in doua birouri: unul la Gaza, altul la Ramallah. Gaza este fieful organizatiei radicale Hamas, care a castigat alegerile legislative si a format noul guvern palestinian.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.