Organizatia Amnesty International afirma intr-un raport ca numarul atacurilor cu motivatii rasiste este in crestere in Rusia.

Documentul acuza unele elemente din interiorul guvernului de la Moscova ca ar inchide ochii la aceste atacuri, in loc sa combata problema cu hotarare.

Documentul prezentat de Amnesty International face un bilant al atacurilor rasiste din ultimul an.

Doar la Moscova, 7 persoane au fost ucise iar alte o suta au fost ranite in incidente violente.

Secretarul general al Amnesty International, Irene Khan, spune ca modul in care Rusia abordeaza problema rasismului este incompatibil cu statutul asumat de aceasta tara prin tratatele internationale la care este semnatara.

Ea a cerut autoritatilor de la Moscova sa isi respecte obligatiile asumate potrivit acestor tratate si sa combata rasismul cu hotarare.

Presedintele Vladimir Putin a condamnat valul de atacuri si le-a cerut tinerilor sa treaca la campanii impotriva rasismului.

Intre timp, ministerul rus de interne a cerut scuze oficiale familiei unui tanar senegalez care a fost impuscat mortal la Sankt Petersburg luna trecuta.

Nimeni nu a fost pana acum pus sub acuzare in cazul acestui atac, in ciuda faptului ca Moscova a trimis o echipa speciala de investigatori la fata locului.

Autoritatile din Rusia sunt acuzate ca au abordat prea tarziu problema rasismului din societatea rusa, preferand sa trateze numeroasele atacuri impotriva studentilor de culoare sau imigrantilor din foste state sovietice drept simple jafuri sau batai de strada, fara conotatii rasiale.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.