Juriul din procesul lui Zacarias Moussaoui - singura persoana judecata in Statele Unite in legatura cu atentatele din 11 septembrie 2001 - a decis sa nu-l condamne la moarte.

Dupa 41 de ore de deliberari, juriul - format din noua barbati si trei femei - a decis ca Moussaoui urmeaza sa-si petreaca restul vietii in inchisoare.

Pentru a fi condamnat la moarte era necesara decizia unanima a celor 12 membri ai juriului.

Ori unii dintre ei nu au fost convinsi ca argumentele acuzarii atarna in balanta mai greu decat cele ale apararii si - ca atare - sentinta pronuntata in procesul singurei persoane judecate in Statele Unite in legatura cu atentatele din 11 septembrie 2001 este de inchisoare pe viata fara drept de eliberare conditionata.

Adjunctul ministrului american al justitiei, Paul McNulty, a declarat ca "juriul si-a anuntat decizia si noi respectam si acceptam verdictul".

Zacarias Moussaoui are 37 de ani si este cetatean francez de origine marocana.

El a recunoscut ca a fost implicat in pregatirea atentatelor din 11 septembrie asupra cladirilor World Trade Center din New York si asupra Pentagonului.

Dar cand au avut loc atentatele el era deja in custodia autoritatilor americane.

Pe cand era scos din sala de jduecata dupa pronuntarea sentintei, Zacarias Moussaoui a strigat "America, tu ai pierdut, eu am castigat!".

Presedintele George Bush a salutat verdictul juriului spunand ca "Domnul Moussaoui a avut parte de un proces corect".

"Juriul l-a condamnat la inchisoare pe viata si astfel i-a crutat viata, desi el insusi - in mod evident - nu intentiona sa crute vietile unor americani nevinovati", a spus George Bush precizand ca razboiul contra terorismului nu s-a incheiat.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.