Viitorul executiv, condus de Ehud Olmert a anuntat crearea unei coalitii capabile sa aplice retragerea din teritoriile evreiesti din Cisiordania, un deziderat care trebuie realizat pana in 2010.
Coalitia de guvernamant a lui Olmert va controla 67 din cele 120 de locuri ale Parlamentului, la capatul mai multor saptamani de negocieri dificile. Kadima, invingatoare in alegeri dar lipsita de majoritate parlamentara, a incheiat acorduri cu laburistii, cu ultra-ortodocsii din partidul Shass si cu Partidul Pensionarilor.

Intre personalitatile care vor ocupa posturi importante in noul cabinet de la Ierusalim se afla si Shimon Peres - caruia i se va oferi postul de ministru al Dezvoltarii Regionale. De asemenea Tzipi Livni si Shaul Mofaz isi vor pastra posturile de ministru de Externe, respectiv ministru al Apararii. Ehud Olmert a devenit premier interimar in ianuarie, dupa ce Ariel Sharon a suferit un atac cerebral masiv si a intrat in coma. Fost primar al Ierusalimului, Olmert a declarat ca va astepta - chiar daca nu la nesfarsit - ca Hamas sa adopte o pozitie moderata si sa devina partener in procesul de pace. In ajunul Zilei Israelului, Biroul de Statistica de la Ierusalim a anuntat ca numarul cetatenilor israelieni a depasit 7 milioane.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.