Mediatorii in procesul solutionarii conflictului transnistrean, ministrul reintegrarii Vasili Sova si pretinsul ministru de externe al regimului separatist de la Tiraspol, Valeri Litkai, vor avea la 25 si 26 ianuarie, la Odesa (Ucraina), o "intalnire de lucru", prima in acest an.

Potrivit consilierului ministrului reintegrarii, Stela Jantuan, intalnirea de la Odesa nu reprezinta o reluare a procesului de negocieri in format pentagonal, ci "o intalnire similara consultarilor de la Varna (Bulgaria)", care au avut loc la 8 si 9 noiembrie trecut". Reamintim ca reuniunea de la Varna a avut loc la initiativa fostului presedinte in exercitiu al OSCE, Solomon Pasi. La consultari au participat Valeri Nesteruskin (Rusia), Voldimir Ogrizko (Ucraina), Vasili Sova (Republica Moldova), Valeri Litkai (Tiraspol), seful Misiunii OSCE la Chisinau, William Hill, si reprezentantul special al presedintelui in exercitiu al OSCE, ex-presedintele Bulgariei, Petr Stoianov. Dupa aceasta intalnire, Vasili Sova a declarat ca "discutiile au esuat din cauza pasivitatii mediatorilor si a lipsei de disponibilitate a liderului separatist de la Tiraspol, Igor Smirnov, de a ajunge la o intelegere".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.