Cabinetul Blair, considerat "imoral si incompetent"

La noua ani de la venirea la putere a laburistilor si cu doar cateva zile inaintea alegerilor locale, cabinetul condus de Tony Blair traverseaza o perioada de criza. Un sondaj de opinie, realizat de YouGov si publicat de "Sunday Times", cu cateva zile inaintea alegerilor locale, arata ca majoritatea britanicilor considera ca guvernul laburist este "lipsit de moralitate si incompetent".

Sondajul indica, de asemenea, ca popularitatea premierului a atins cel mai scazut nivel inregistrat dupa ce a devenit lider al Partidului Laburist, in urma cu 12 ani, 64 la suta din persoanele intervievate apreciind ca Blair nu-si indeplineste in mod corect atributiile. Comentatorii politici sunt de parere ca opiniile intervievatilor au fost influentate si de scandalurile in care au fost implicati trei membri ai guvernului, acuzati pentru probleme politice sau personale. in ciuda faptului ca laburistii au scazut in preferintele electoratului, Partidul Conservator (de opozitie) nu a inregistrat nicio crestere, in pofida aprecierilor pozitive de care se bucura noul sau lider, David Cameron.

Doar Partidul Liberal-Democrat, a treia formatiune de pe scena politica britanica, a urcat usor. Blair a anuntat ca nu va candida pentru un al patrulea mandat in fruntea guvernului in 2009, dar data exacta la care ar putea renunta la functia de premier este incerta, desi tot mai multi membri de vaza ai laburistilor fac presiuni pentru a anunta o data concreta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.