Organizatia Al-Qaeda pune la punct un nou plan de ucidere a civililor nevinovati din tarile "necredincioase", asa cum denumeste bin Laden toate statele care lupta impotriva terorismului. De data aceasta, este vorba despre o premiera in practicile folosite de teroristi. Conform unei informatii aparute pe un site musulman si preluata de presa din Statele Unite si Marea Britanie, acolitii lui Osama pregatesc atentate cu stilouri capcana. Atacurile sint programate sa aiba loc in avioanele de pasageri pe care gruparile teroriste le vor deturna in prealabil, de la ruta lor initiala. Teroristii vor sa foloseasca, la viitoarele atentate, stilouri si camere de luat vederi miniaturale cu minibombe, realizate astfel incit dispozitivele explozive sa nu poata fi depistate usor de catre fortele de ordine la controlul drastic de pe aeroporturi.

Pe site-ul unui cunoscut cleric musulman, Abu Hamza, de unde a fost preluata aceasta informatie, se precizeaza ca dispozitivele explozive vor avea o forta foarte mare, incarcaturile fiind la fel de puternice precum cele folosite in atentatele din 7 iulie 2005 de la Londra. Teroristii si-au dat seama ca tehnica "bombelor din pantof" este deja "expirata", deoarece serviciile secrete ii pun sa se descalte la aeroporturi pe suspecti. Ca atare, liderii al-Qaeda se gindesc ca, oricit de vigilente ar fi fortele de securitate, nu vor cauta bombe tocmai in stilouri. Potrivit analistilor si expertilor militari, este de ajuns o mica explozie pentru ca avioanele sa piarda din altitudine si sa se declanseze procesul de depresurizare, in urma caruia, toti pasagerii mor inainte de prabusirea aparatului, din lipsa de aer. Pentru a nu da de banuit, teroristii vizeaza sa se imbarce pe aeroporturile din tarile lumii a treia, unde masurile de securitate ar putea fi mult mai "relaxate".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.