Charles Clarke nici nu se gandeste sa demisioneze Ministrul de interne al marii Britanii, Charles Clarke, e confruntat cu noicereri de demisie ca urmare a eliberarii din inchisoare a circa o mie de condamnati straini, printre care ucigasi si violatori, care au fost pusi in libertate, in loc sa fie expulzati din tara.

Charles Clarke a respins insa cererile de demisie intr-o interventie in plenul Camerei Comunelor.

"Prima indatorire a oricarei persoane publice, mai ales membru al guvernului, este sa-si asume responsabilitatea, dar in asa fel incat sa amelioreze situatia si sa actioneze in mod corect. Iar responsabilitatea mea e sa corectez lucrurile si asta intentionez sa fac", a declarat Charles Clarke in plenul Camerei Comunelor.

Opozitia profita de situatia Partidului Laburist

Michael Howard a calificat situatia actuala drept "catastrofala"

Functionari ai Ministerului de interne au spus ca nu au idee unde au disparut imigrantii condamnati dupa eliberare. O ocazie pentru opozitie sa profite si sa caracterizeze situatia creata, prin fostul lider al Partidului Conservator, Michael Howard, drept catastrofala.

"Este una dintre cele mai grave deficiente de guvernare adusa la cunostinta noastra. Prima obligatie a unui guvern este protejarea cetatenilor de infractorii periculosi. si acesta este un lucru pe care au esuat sistematic sa-l faca de 7 sau 8 ani. Situatia este dezastruoasa", a spus Michael Howard.

Cererile de demisie survin la numai cateva zile de la un atac vehement al lui Charles Clarke impotriva presei, pe care a acuzat-o ca a pierdut contactul cu realitatea in ceea ce priveste lupta impotriva infractionalitatii.

Contextul politic este insa foarte nefavorabil pentru Partidul Laburist, de guvernamant, pe care un sondaj recent de opinie il plasa la 32 la suta, cea mai redusa intentie de vot din ultimii 20 de ani si asta cu numai o saptamana inaintea alegerilor locale, unde chestiunea combaterii criminalitatii este una dintre principalele teme de campanie.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.