Vacanta, distractie, incalcarea regulilor, distrugerea tabu-urilor, implinirea celor mai ascunse dorinte si… mult, foarte mult sex. Unde se pot imbina toate acestea? In destinatiile speciale dedicate turismului sexual, unde tot ceea ce legea sau morala interzic, este permis, unde tot ceea ce mintea a imaginat, este posibil. Destul de multe, din Amsterdam pina in Bangkok, aceste destinatii turistice inregistreaza o cerere imensa, devenind o sursa incredibila de venituri. Nu avem fabrici, dar avem femei frumoase, si atunci, de ce nu am face din turismul sexual principala noastra industrie?

Bordelul din mijlocul oceanului

Analizind ofertele speciale ale agentiilor de turism, rezulta ca cele mai cautate destinatii vizate de cei interesati mai putin de splendorile naturii si de istoria veche, si mai mult de relatii sexuale exotice sint Olanda, Brazilia, Republica Dominicana, Costa Rica, Cuba, Filipine, India, Thailanda, Cambogia, insulele Bali, Caraibe, Gambia sau Nosy Be, o insula la nord de Madagascar, cu un aspect paradisiac, palmieri, apa limpede si fete frumoase, devenita un adevarat bordel in mijlocul oceanului.

In Cuba, de exemplu, turismul sexual ii include doar pe clientii straini, o foarte mica parte dintre "lucratorii sexuali" acceptind relatii cu nativii. In Olanda, turismul sexual este clar delimitat geografic, fiind permis doar in celebrul "Red Light Distric" (cartierul luminilor rosii) din Amsterdam. Un caz aparte il constituie regiunea Nevada din SUA unde, in mare parte, prostitutia este ilegala, dar exista citeva regiuni rurale, care au devenit puncte de atractie pentru americanii cu pofte sexuale de nestavilit.

Daca cele mai multe dintre aceste destinatii se vind barbatilor, exista citeva regiuni cautate in special de femeile dornice de vacante extravagante. Este vorba despre insulele Bali, Caraibe, Gambia si o parte a tarilor din Nordul Africii. In ascensiune clara este prostitutia masculina si in Thailanda, unde, pentru o noapte intreaga alaturi de un prostituat, o femeie plateste suma de 250$.

Sex, oriunde, oricInd, oricum

Thailanda este recunoscuta ca destinatia sexuala cea mai cautata din lume, capitala tarii, Bangkok, avind una dintre cele mai diversificate oferte in materie de sex si erotism, pornind de la binecunoscutul masaj thailandez, pina la actul sexual pentru care s-a platit in prealabil. Masajul thailandez este practicat fie la domiciliul clientului, prin intermediul unei firme ce se ocupa de organizare, fie in localuri special amenajate, unde maseuzele se expun in spatele unui geam, in timp ce viitorul client, in fata unui pahar cu bautura, isi face alegerea.

Un alt tip de distractie sexuala intilnit in Thailanda este reprezentat de barurile cu specific sexual, care au angajate dansatoare ce sint dispuse la practicarea sexului consensual in schimbul unei sume de bani. Clientul vine la bar, este intimpinat de hostese si isi alege "perechea". In cazul in care doreste sa paraseasca incinta barului cu dansatoarea, va trebui sa plateasca o suma de bani, un fel de "asigurare" ca nu va fugi cu fata, urmind ca pretul serviciilor prestate de dansatoare sa fie stabilit ulterior.

O mare parte din barurile ce ofera aceste servicii sint dotate cu camere speciale pentru raporturile sexuale. Interesant este ca multe dintre aceste baruri au ca proprietari cetateni straini. Legal, un cetatean din afara Thailandei nu are voie sa detina mai mult de 49% dintr-un bar sau club, asa ca incheie parteneriate cu oameni de afaceri thailandezi sau subinchiriaza afacerea unui localnic.

Pe de alta parte, tendintele homosexuale au acaparat piata thailandeza, incadrindu-se perfect in economia ascendenta a turismului sexual. Patronii cluburilor cauta din ce in ce mai multi travestiti, acesti "kathoey" (travestiti) avind un aspect feminin atit de pronuntat, incit usor te poti insela daca nu esti atent. Barbatii thailandezi care se prostitueaza au virste cuprinse intre 12 si 35 de ani, multi dintre ei fiind absolventi de studii superioare. Cei mai multi barbati care se prostitueaza isi ofera serviciile in mare parte homosexualilor sau bisexualilor, si rareori femeilor.

Citi bani ai?

Capitala europana a turismului sexual este Amsterdamul, cu al sau celebru cartier rosu (Red light district). Libertatea deplina pe care o confera acest oras a facut posibila recunoasterea sa pe plan international ca fiind o buna piata de desfacere a sexului. O strada lunga, pe stinga si pe dreapta, vitrine imense cu femei expuse, in asteptarea clientilor.

Totul decurge simplu, comunicarea este cheia catre ceea ce cauti. Pretul este stabilit de prostituata, in functie de ora, timp, stres: nicio alta autoritate nu stabileste un pret fix pentru contactele sexuale, totul decurge conform studiului de piata facut de fete intre ele, pentru a exista o concurenta loiala. Atentie, insa, intotdeauna trebuie sa intrebi ce contine pretul: 30 euro, sex oral sau sex normal de 15 minute, 50 euro, sex oral si normal de 15 minute. Pentru cei care doresc mai mult timp, se plateste in plus. Pentru sex oral si normal timp de 30 de minute, clientul trebuie sa plateasca 100 de euro, pentru 45 de minute, 150 de euro, iar pentru o ora, tarifele ajung la 200 de euro. Pentru serviciile extra, fetele cer... extra. Cluburile cu specific sexual din Red light district, unde poti avea relatii sexuale in voie, au preturi exorbitante, mai ales daca ti se trece in cont si consumatia fetelor, intre 150 si 1000 de euro pe ora.

O alta afacere profitabila, o constituie "Casele private", localuri in care esti condus direct in dormitorul unde te asteapa fata sau fetele pe care le-ai cerut, in pretul de 150-250 de euro fiind incluse si bautura si prezervativele.

Poate ca pudibonzii se vor simti jigniti, dar turismul sexual nu inseamna altceva decit o afacere. Atunci cind exista cerere, intotdeauna va exista si oferta. Pe orice piata, in orice domeniu, dincolo de orice morala si de orice critica.

2,8 milioane de persoane si 3% din PIB

Numarul total al celor care practica prostitutia in Thailanda reprezinta un real subiect de controversa, estimarile fiind extrem de diferite. Unii analisti vorbesc doar de 130.000 de persoane, femei si barbati, care ar fi implicate in comertul sexual thailandez. O alta estimare facuta de doctorul Nitet Tinnakul de la Universitatea Chulalongkorn, din Thailanda, citata de publicatia "The Nation" si apreciata ca fiind mult mai a-proape de adevar vorbeste de un total de 2.8 milioane de "muncitori" in industria sexului thailandez, dintre care 2 milioane sint femei, 20.000 sint barbati de peste 18 ani si 800.000 sint minori. Comertul sexual in aceasta tara aduce un profil anual echivalent cu 3% din produsul intern brut.

Agentii de turism acuzate

Unul dintre cele mai mari scandaluri legate de comercializarea destinatiilor de turism sexual este centrat pe agentia americana "Big Apple Oriental Tours", infiintata in 1993 si care are ca oferte excursii in Thailanda, Filipine, Cambodgia. Brosurile lor descriu atmosfera erotica din aceste regiuni, precum si disponibilitatea femeilor pentru experimente sexuale. Turistii sint asteptati la destinatie de ghizii companiei, care ii conduc catre barurile si bordelurile locale. Inca din 1996, grupul feminist "Equality Now" a depus plingeri impotriva companiei, acuzind-o de promovarea prostitutiei si posibila exploatare a minorilor.

Avocatul acuzarii a renuntat, insa, la plingeri, deoarece faptele nu se petreceau pe teritoriul SUA si, prin urmare, erau in afara legilor americane. Procurorul general Eliot Spitzer a intentat un proces civil impotriva companiei, in urma caruia aceasta nu mai avea dreptul sa-si faca reclama. In cele din urma, in februarie 2004, proprietarii agentiei de turism, Norman Barabash si Douglas Allen, au fost acuzati de promovarea prostitutiei, dar cauza a fost pierduta, juratii apreciind ca nu au suficiente probe incriminatorii. La ora actuala, cauza este la instanta de apel.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.