Din cauza numarului mare de rapiri si asasinate din Columbia, un producator de haine a realizat o colectie vestimentara de “inalta siguranta”.

Asa au aparut primele rochii de seara, camasi, tricouri si chiar imbracaminte sport din colectia designerului columbian Miguel Caballero, informeaza AFP. Destinate personalitatilor din inalta societate, considerate tinte usoare in atentate si rapiri, hainele rezistente la gloantele de pistol si rafalele de pistol-mitraliera se confunda cu cele obisnuite.

"Moda si securitatea merg acum mana in mana. Oferim clientelei noastre haine de marca, lejere si... antiglont", explica Miguel Caballero. Ingeniosul om de afaceri columbian, de 47 de ani, propune o gama variata de tricouri, camasi, veste, geci, pardesie si costume cu blindaj simplu si invizibil si care cantareste mai putin de 800 de grame. Ultimul sau model de bluzon blindat este echipat cu un dispozitiv de incalzire sau racire, in functie de climat, pus la punct de NASA.

"Ideea mi-a venit in 1990, cand am constatat, la Bogota, ca persoanele insarcinate cu securitatea lasau in portbagaj vestele antiglont deoarece erau grele si incomode", a povestit Caballero.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.