Teheranul recruteaza si antreneaza voluntari pentru misiuni sinucigase in tarile aliate, in eventualitatea unui atac american.

40.000 de luptatori sinucigasi au fost pregatiti de Garzile Revolutionare Islamice in eventualitatea unui atac american asupra facilitatilor nucleare iraniene. Cu centurile de explozibil la briu si cu detonatoarele ridicate in aer, ei au defilat luna trecuta intr-o parada militara pe strazile Teheranului, scrie "Sunday Times". Soldatii kamikaze antrenati de regimul lui Mahmud Ahmadinejad fac parte din "Unitatea Speciala a Recrutantilor de Martiri" din Garzile Revolutionare, structura militara paralela cu armata iraniana, al carei principal obiectiv este siguranta programului nuclear iranian. In cadrul Garzilor Revolutionare exista un departament special intitulat Centrul Studiilor Doctrinare Strategice, care se ocupa cu identificarea potentialelor surse de amenintari la adresa sigurantei iraniene. Seful departamentului, dr. Hassan Abbasi, a declarat: "Sintem gata sa atacam punctele sensibile din SUA si Marea Britanie daca vor ataca facilitatile nucleare ale Iranului".

Concurenta pe kamikaze

Imediat dupa aceste declaratii, liderul unei organizatii care recruteaza kamikaze a revendicat exclusivitatea formarii detasamentelor de soldati sinucigasi. Mohammad Ali Samadi, purtatorul de cuvint al "Comitetului Comemorarii Martirilor din Campania Islamica Mondiala", a declarat pentru Reuters: "Garzile Revolutionare nu au nici o legatura cu operatiile de recrutari ale martirilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.