In cadere libera a popularitatii, cuplul Chirac-Villepin se confrunta cu spectrul unei iesiri deloc glorioase din scena politica franceza.
Dominique de Villepin a asistat tacut si retras la sesiunea de dezbateri din parlament, de joi. O ipostaza pe care comentatorii o catalogheaza ca fiind total opusa imaginii omului politic increzator care sustinea cu mare elocventa de ce Franta se opune interventiei in Irak, in 2003. Premierul Villepin, singura formula de succes gasita de Chirac anul trecut pentru reformele atit de necesare societatii franceze, se resemneaza acum in fata marelui esec al Contractului de Prima Angajare. Numele lui, precum si intreaga sa cariera politica sint acum sinonime cu acest proiect ratat. "Nu toata lumea l-a inteles. Regret acest lucru", a declarat Villepin intr-un comunicat televizat, la scurt timp dupa ce deputatii francezi votasera luni o lege a egalitatii de sanse total purificata de prevederile CPA.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.