Insurgentii din Ramadi, Irak sunt recunoscuti ca fiind cei mai periculosi pentru ingeniozitatea de care dau dovada in instalarea bombelor, informeaza AP.

Astfel, de la papusi-manechine, copii, zmeie, ramasite omenesti, lazi de gunoi, pana la porumbei si magari, "absolut orice poate exploda", sustine caporalul John Strobridge, din trupele americane.

Nu o data luptatorii trupelor aliate s-au trezit asaltati de porumbei care explodau la mica distanta deasupra capetelor, sau de zmeie inaltate de copii, care incendiau blindatele. De aceea, in viziunea caporalului Strobridge soldatii "trebuie intai sa traga si abia apoi sa verifice".

Daca pana nu de mult trupele de gherila irakiene specializate in lupta desfasurata in orase foloseau atacurile cu masini-capcana sau ambuscadele, in prezent, soldatii americani trebuie sa faca fata inclusiv papusilor care se detoneaza de la distanta, pepenilor otraviti si emitatoarelor explozive de pe cladiri.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.