Tratatele de aderare ale Romaniei si Bulgariei pot fi luate in considerare separat de catre UE, dar forul european nu va stabili date de aderare diferite pentru cele doua tari, a declarat ministrul bulgar de Externe, Ivailo Kalfin, citat de novinite.com.
Ministrul a subliniat ca amendamentele constitutionale adoptate in Bulgaria vor permite incheierea reformei judiciare in conformitate cu criteriile UE. Kalfin a apreciat ca modificarile constitutionale i-au permis procurorului-sef Boris Velcev sa solicite ridicarea imunitatii pentru mai multi membri ai Parlamentului, dovedindu-se ca, la Sofia, persoanele care au comis infractiuni sau sunt banuite de comiterea unor infractiuni nu sunt deasupra legii. "Independenta Justitiei bulgare nu este amenintata sub nici o forma", a adaugat Kalfin, sustinand ca este sprijinit de parlamentari si avocati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.