Ei sunt atat de deprimati, incat Guvernul investeste 2,1 milioane de euro intr-o strategie menita sa-i invete sa zambeasca.
O expozitie avand ca tema depresia si nebunia a fost un succes in Germania, organizatorii fiind nevoiti sa-i prelungeasca programul. Cel putin 100.000 de oameni au vizitat Noua Galerie Nationala de la Berlin, in cele cinci saptamani de la deschiderea expozitiei intitulate "Melancolie, geniu si nebunie in arta".

Succesul acesteia a fost pus pe seama "culturii pesimismului" manifestate de germani, potrivit lui Jackson Janes, directorul executiv al Institutului pentru Studii Contemporare din Washington. Acesta este probabil si motivul campaniei de 2,1 milioane de euro care a fost lansata de Ministerul de Interne si Agentia Nationala de Turism, pentru a-i invata pe germani sa zambeasca. Un studiu publicat la sfarsitul anului 2005 arata ca starea de depresie la germanii in varsta de pana la 29 de ani s-a dublat in ultima perioada.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.