Un fost responsabil al partidului nationalist Sinn Fein, Denis Donaldson, care in decembrie anul trecut a recunoscut ca a facut spionaj in folosul serviciilor de informatii britanice, a fost gasit mort marti, impuscat in cap, in Irlanda.

Moartea lui Denis Donaldson a avut loc cu doar doua zile inainte de vizita premierului britanic Tony Blair, in Irlanda de Nord. Armata Republicana Irlandeza a emis un comunicat care informeaza ca nu are nici o legatura cu moartea fostului membru Sinn Fein.

Politistii au deschis imediat o ancheta. Potrivit primelor declaratii ale ministrului de Justitie irlandez, Donald Donaldson a fost gasit de un vecin, pe podeaua casei sale din County Donegal, unde acesta s-a retras dupa ce a parasit Belfastul.

Desi nu este exclusa inca ipoteza sinuciderii, declaratiile oficialilor irlandezi si englezi fac referire la crima. Premierul Irlandei, Bertie Ahern a descris moartea lui Donaldson drept o crima brutala, iar liderul partidului Sinn Fein, Gerry Adams a spus ca vrea sa disocieze de aceasta crima partidul sau si pe toti republicanii care sustin procesul de pace.

In acelasi timp, purtatorul de cuvant din Downing Street a anuntat ca premierul Tony Blair condamna aceasta moarte. Anul trecut, dupa ce a recunoscut ca a facut spionaj pentru Londra timp de 20 de ani, Donaldson, in varsta de 55 de ani, a fost exclus din partidul sau Sinn Fein, aripa politica a Armatei Republicane Irlandeze,(IRA).

Prin asasinarea lui Donaldson se doreSte distrugerea procesului de pace
Asasinarea lui Denis Donaldson, fost spion al Londrei in interiorul formatiunii Sinn Fein, a fost comisa de cineva care doreste ‘’distrugerea procesului de pace’’, a declarat ieri un purtator de cuvant al premierului britanic Tony Blair. Tom Kelly a subliniat in acest context ‘’importanta mentinerii vizitei de joi in Irlanda de Nord’’ a sefilor de Guvern britanic si irlandez. Oficialul britanic a precizat ca a fost declansata o ancheta si ca Tony Blair ‘’condamna asasinatul, ca pe toate crimele’’.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.