Adjunctul purtatorului de cuvint al Departamentului Securitatii Interne este acuzat de coruperea unei minore de 14 ani.

Din nefericire pentru Brian J. Doyle, "adolescenta" cu care vorbea pe net nu era altcineva decit adjunctul serifului din Tinutul Polk, Florida, care lucra sub acoperire. Biroul serifului declansase de mai mult timp investigatii in cazul abuzurilor asupra minorilor prin Internet.

Oficialul american, in virsta de 55 de ani, a fost prins in flagrant delict marti seara, in timp ce discuta pe net cu presupusa minora, si a fost dus intr-o inchisoare din Miami. Doyle ii trimisese "fetei" clipuri cu continut sexual explicit, iar conversatiile cu detectivul sub acoperire au constituit o proba solida, deoarece temele de "discutie" erau instructiuni fara perdea cu privire la ce ar fi trebuit sa faca fata.

Doyle a mai si sunat-o pe "nimfeta" si i-a cerut sa achizitioneze o camera web cu care aceasta sa se filmeze in ipostaze sexuale, urmindu-i instructiunile. "Multe dintre conversatii sint ingrozitoare si prea explicite pentru a fi date publicitatii", se arata in declaratia de presa emisa de biroul serifului din Polk, Florida.

Doyle se dadea mare cu functia

Functionarul american, din recent creatul Departament al Securitatii Interne, isi dezvaluise identitatea oficiala in conversatia cu minora.

El i-a dat fetei numarul sau de mobil de serviciu si i-a trimis poze cu el, in care aparea in calitatea sa oficiala, purtind o insigna a Departamentului de Securitate Interna.

Delicte federale

23 de capete de acuzare au fost emise in cazul lui Doyle, pentru folosirea computerului in scopul seducerii unui copil si al transmiterii de materiale cu continut daunator, dupa cum a anuntat seriful Grady Judd. Acesta a mai adaugat, in raportul oficial al anchetei: "Nu exista nici o indoiala ca Doyle stia ca purta aceste discutii dezgustatoare si obscene, via telefon sau online, cu o fetita".

Oficialul guvernamental fusese pus sub urmarire din 14 martie. Purtatorul de cuvint al Departamentului Securitatii Interne, Russ Knocke, seful inculpatului, a declarat ieri-dimineata: "Tratam aceste acuzatii cu maxima seriozitate si vom coopera deplin in ancheta care se desfasoara in prezent".

Ieri, Brian Doyle a fost demis din functia sa guvernamentala, fiind confruntat si cu posibilitatea deschiderii unui proces pentru delicte federale, in cazul seducerii de minori.

Campanie nationala impotriva pedofililor

Tot scandalul survine in plina lupta a Departamentului de Justitie care a pus deja in functiune o baza de date federala, "Registrul National al Infractorilor Sexuali". Masura a fost luata ca urmare a unui proces de mare amploare in care a fost descoperita o retea de pedofili care foloseau net-ul ca mediu de comunicare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.