Abu Musab al-Zarqawi , cel mai cautat terorist din Irak, pe capul caruia FBI a pus o rascumparare de 25 milioane de dolari, a fost inlaturat din functia de lider al retelei al-Qaida din Irak, din cauza tacticilor sale prea sangeroase, informeaza MigNews. Inlaturarea acestuia din functie a fost decisa la o intalnire recenta a liderilor al-Qaida.

Conducatorii de frunte ai organizatiei al-Qaida considera ca al-Zarqawi a abuzat de functia sa, urmarindu-si propriile interese in locul celor ale mujahedinilor si angajand un numar mult prea mare de mercenari pentru "razboiul sfant".

Acuzatia directa potrivit careia al-Zarqawi este un luptator "prea sangeros" chiar si pentru al-Qaida a venit chiar din partea lui Osama ben Laden, intr-un mesaj televizat inca de vara trecuta. La vremea respectiva, ben Laden ii solicita iordanianului de 39 de ani sa-si schimbe practicile sangeroase, care ii atrasesera porecla de "seicul asasin".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.