Potrivit editiei de luni a cotidianului Yediot Aharonot, Premierul israelian interimar Ehud Olmert va fi investit duminica viitoare in functia de sef al Guvernului, in cursul urmatoarei reuniuni a cabinetului sau.
Decizia Guvernului nu va fi efectiva decat din 14 aprilie, dupa perioada legala de 100 de zile necesara pentru a-l declara inapt pe premierul Ariel Sharon, daca in acest interval de timp acesta nu iese din starea de coma profunda in care a intrat in urma atacului cerebral din 4 ianuarie.

Decizia Guvernului nu va avea decat un caracter formal, Ehud Olmert dispunand deja, in calitate de premier interimar, de toate prerogativele premierului Sharon. Ehud Olmert conduce partidul Kadima (centru-dreapta), care a castigat alegerile legislative din 28 martie si ar urma in principiu sa fie desemnat de presedintele israelian Moshe Katzav pentru a incerca sa formeze viitoarea coalitie guvernamentala.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.