Groaza si disperare! Apelurile de urgenta, receptionate pe 11 septembrie 2001 confirma momentele cumplite prin care au trecut miile de oameni aflati in Turnurile Gemene in fatidica zi de 9 septembrie 2001.

Vocile lor nu se disting foarte bine, dar casetele reamintesc de haosul si panica instalate in acele momente de groaza. Pe langa rememorarea clipelor de cosmar, casetele scot la iveala si incoerenta instructiunilor pe care operatorii de la serviciul de urgenta le dadeau celor care sunau.

Cei din Turnurile Gemene au fost sfatuiti sa deschida geamurile sau sa urce pe acoperisul cladirii. In urma unei actiuni in justitie initiata de ziarul New York Times si de mai multe rude ale victimelor, municipalitatea a dat publicitatii sambata benzile pe care sunt inregistrate o parte dintre convorbirile operatorilor de serviciu din timpul sangeroaselor atentate. Actiunea in instanta ar putea fi reluata deoarece rudele victimelor doresc sa primeasca si vocile apelantilor.

Dupa ascultarea inregistrarilor, avocatul care consiliaza familiile victimelor, Norman Siegel, a declarat ca astazi ar fi existat mai multi supravietuitori daca oamenii ar fi primit informatii mai bune in acele momente groaznice. Siegel a precizat ca rudele celor peste trei mii de victime spera ca autoritatile vor elabora un document pentru eventualele situatii de urgenta speciale cum a fost cel de pe 11 septembrie 2001 de la New York.

In 2004, Comisia care a anchetat tragicele evenimentele a concluzionat ca o mare parte dintre operatori nu aveau informatii despre atacuri pentru a-i informa corect pe oamenii prinsi in cladirile atacate.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.