Cehia, Slovacia, Ungaria si Germania sunt in alerta, in urma inundatiilor provocate de ploile abundente si topirea brusca a zapezii. Intemperiile s-au soldat pana acum cu 5 morti si au provocat evacuarea a sute de oameni.

In Dresda, Germania, 300 de locuitori au fost evacuati ieri noapte si ieri dimineata, dupa ce nivelul apelor Elbei a ajuns la 7 metri si 30 de centimetri, fata de 2 metri, in mod normal. In timpul inundatiilor catastrofale din 2002, fluviul a depasit 9 metri. La 40 de kilometri in aval de Dresda, in apropiere de frontiera cu Cehia, alte 600 de persoane au fost evacuate la mijlocul saptamanii trecute. In schimb, in alta regiune afectata de inundatii, Bavaria, situatia era stabila astazi.

Meteorologii au avertizat insa ca sunt posibile noi precipitatii in acest week end.In Slovacia, unde intemperiile au afectat 140 de localitati, autoritatile au evacuat 400 de persoane care locuiau in apropiere de raul Morava. Iar in Ungaria, 350 de persoane au fost evacuate din localitati aflate in apropierea Dunarii, dar si din zona unor rauri din nordul tarii. Inundatiile au provocat intreruperea traficului feroviar in nordul tarii, iar in nord est, circulatia a fost blocata pe numeroase sosele.

CEHIA, SUB APE

In estul tarii a fost declarata starea de urgenta. Inundatiile continua sa ameninte si o mare parte a Cehiei. Sute de oameni au fost evacuati acum trei zile, dupa ce in estul tarii a fost declarata starea de urgenta.

Starea de urgenta a intrat in vigoare de trei zile, in regiunea Olomouc, amenintata de apele raului Morava. In total, 1.800 de persoane au fost evacuate din orasul Olomouc, unde debitul apelor a crescut de patru ori peste nivelul normal.Mai multe regiuni din Cehia, printre care Moravia si Boemia de Sud, sunt in alerta maxima din cauza inundatiilor care in ultimele zile au provocat moartea a trei oameni si au determinat mii de evacuari.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.