Supravietuitorii cutremurului au nevoie de ajutor umanitar

Peste 70 de persoane au murit si peste 1000 au fost ranite in urma unor cutremure, in vestul Iranului.
Televiziunea de stat iraniana a transmis ca doua seisme au afectat orasele Dorud si Boroujerd, din provincia Lorestan.

Primul cutremur a avut 6 grade pe scara Richter, iar celalalt - 5. Se relateaza ca in jur de 40 de sate au fost serios afectate iar cateva au fost distruse.

Cautarea supravietuitorilor continua in zona iar autoritatile au declarat ca sinistratii au acum nevoie de paturi, corturi si medicamente.

Cutremur de intensitate medie, dar ucigator

Magnitudinea seismelor a fost descrisa drept medie insa se stie ca in trecut asemenea cutremure au facut mii de victime in zonele rurale iraniene, unde casele se construiesc adesea din lut sau caramizi.

Televiziunea iraniana a transmis ca se asteapta ca bilantul victimelor sa fie relativ mic, fiindca multi oameni au fost alertati de o serie de cutremure initiale mai mici, si si-au petrecut noaptea in afara locuintelor.

Iranul se afla intr-o zona geologica in care se inregistreaza o activitate seismica intensa. in decembrie 2003, cutremurul din orasul sud-estic Bam a ucis peste 25.000 de persoane.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.