Unul dintre cei mai importanti si apropiati oameni ai presedintelui Bush si-a dat demisia.
Liderul de la Casa Alba a declarat ca Andrew Card, cel care i-a fost sef de cabinet timp de sase ani, a simtit nevoia de a se ocupa mai mult de viata privata. La scurt timp dupa ce Andrew Card si-a anuntat demisia, presedintele George W. Bush a anuntat numele viitorului secretar general al Casei Albe. Este vorba despre directorul pentru probleme bugetare, Joshua Bolten. In fata unei scaderi de popularitate fara precedent, alimentata de violentele din Irak, liderul de la Casa Alba se afla in ultima perioada sub presiunea majoritatii republicane de a aduce oameni cu idei noi in administratie.

Tensiunea este cu atat mai mare cu cat se apropie alegerile legislative partiale, programate pentru noiembrie. Secretarul general al Casei Albe, functie ocupata pana acum de Andrew Card, are un rol determinant in organizarea agendei prezidentiale si in relatia dintre Presedintie si Congresul american. De altfel, presedintele Bush a tinut sa sublinieze la numirea lui Josh Bolten ca acesta este respectat de membrii Congresului din ambele tabere, atat republicana, cat si democrata.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.