Viata detinutilor din decorul de vis de pe insula norvegiana Bastoy este asemanata pe site-ul inchisorii cu un sejur "prelungit" si relaxant, informeaza Reuters. Invidiati de alti colegi de suferinta, criminalii in serie, violatorii si traficantii de droguri de aici pescuiesc, fac plaja, calaresc si se relaxeaza in voie.

Inchisoarea de minima siguranta Bastoy, situata la aproximativ 75 de kilometri de Oslo, capitala Norvegiei, e de departe paradisul raufacatorilor, care aproape ca nici nu simt regimul de detentie. "Am adoptat acest mod de tratament fata de prizonieri pentru a-i face mai buni", a declarat directorul penitenciarului, Oyvind Alnaes.

Intinsa pe o suprafata de 2,6 kilometri patrati, inchisoarea Bastoy isi rasfata cei 115 "clienti" cu un program variat de schi, calarie, partide de tenis si inot, ca rasplata pentru munca desfasurata la ferma penitenciarului. "Vrem sa devenim prima inchisoare ecologica din lume. Si vom reusi, in mod sigur, pentru ca ii invatam pe detinuti ce este respectul si le acordam incredere in tot ceea ce fac", declara Alnaes, respingand ideea ca regimul de la Bastoy este mai degraba o rasplata pentru crimele savarsite, decat o pedeapsa.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.