Oamenii de stiinta au lansat din nou ipoteza existentei legendarei Arce a lui Noe, dupa ce sateliti de mare putere au scos la iveala cu mai multa claritate o "ciudatenie" pe muntele Ararat, in estul Turciei. Scepticii afirma ca asa-zisa descoperire nu este decat o "anomalie" a naturii, "ajutata" de un joc de lumini si umbre.

Disputa a fost alimentata de o serie de fotografii de inalta rezolutie, luate din satelit. Acestea indica o forma neobisnuita la altitudinea de 4.663 de metri, aproape de varful muntelui Ararat, in estul Turciei. Forma care i-a intrigat pe cercetatori se afla ingropata intr-un ghetar.

Pana la organizarea unei expeditii la fata locului, unii oameni de stiinta isi pun problema existentei Arcei, un vas de dimensiuni enorme cu ajutorul caruia personajul biblic Noe a slavat toate speciile de pe Pamant, in timpul Potopului care a durat 40 de zile si nopti. Episodul - despre care unii cercetatori afirma ca exista dovezi - este descris in Cartea Genezei, din Biblie.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.