Social-democratii din Frankfurt incearca sa cistige alegerile locale cu un spot in care o vaca reuseste sa-l atraga pe taur in grajd doar cind poarta lenjerie rosie.

Spotul de animatie care ruleaza in cinematografele din Frankfurt si pe Internet (www.spd-frankfurt.de) a stirnit reactii violente chiar printre membrii Partidului Social-Democrat (SPD): contesa Kristina Pilati, sotia fostului ministru al Apararii, social-democratul Rudolf Scharping, califica acest gen de reclama drept "deplasat". Crestin-democratii spun ca e "lipsit de gust", iar verzii conchid: "Fuck SPD".

Romanta bovina

Filmuletul arata cum o vaca incearca sa-l atraga pe taurul negru (culoarea crestin-democratilor) in grajd. La inceput poarta lenjerie neagra, el se uita plictisit. Apoi incearca lenjerie verde si galbena (ecologistii si liberalii), iar taurul se strimba de greata. "Incearca rosu!" apare pe ecran, iar cind vaca poarta lenjeria rosie, taurul da buzna peste ea in grajd. "Voteaza SPD", conchide spotul, aratind in final grajdul care se zgiltiie din toate balamalele. "Ramine un mister ce vrea de fapt SPD cu acest spot: este o invitatie la o coalitie cu crestin-democratii sau taurul negru reprezinta alegatorul?", se intreaba ,,Financial Times’’.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.