Peste 25 de milioane de soareci sunt folositi in fiecare an in experimentele laboratoarelor de genetica din intreaga lume. La mare cautare sunt insa exemplarele care au suferit mutatii genetice. Astfel, un cobai care sufera de artrita poate ajunge la 200 de dolari, in timp ce o pereche de soareci epileptici ii poate aduce crescatorului un castig de 10 ori mai mare.

O data cu explozia experimentelor de laborator din industria medicala si cea genetica, cererea anuala de cobai a atins cote incredibile. Astfel, Laboratorul Jackson, din Maine, SUA, transporta peste Ocean peste 2 milioane de soareci, in timp ce Laboratoarele Wilmington, din Massachusetts, inregistreaza un profit anual de 500 de milioane de dolari.

Afacerea cu soareci a inregistrat in ultimii ani o evolutie surprinzatoare, proprietarii "fermelor de cobai" apeland ei insisi la genetica pentru a vinde laboratoarelor animale bolnave de Alzheimer, obezitate, diabet, cancer sau epilepsie. Si asta pentru ca un exemplar a carui structura genetica a suferit mutatii asemanatoare cu cele produse asupra organismului uman poate ajunge si la 100.000$.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.