Daca raspandirea exagerata a obezitatii nu va fi oprita, amenintarea pe care aceasta o reprezinta pentru SUA ar putea sa o depaseasca cu mult pe cea a terorismului, a avertizat Richard Carmona, seful serviciului federal pentru sanatate publica, din cadrul Ministerului Sanatatii.

Obezitatea a atins cote alarmante in tarile dezvoltate, iar cercetatorii sustin ca in SUA putem vorbi de o adevarata epidemie. "Obezitatea e teroarea interna", a estimat specialistul american intr-un discurs rostit la Universitatea din Carolina de Sud. "Daca nu vom face ceva in aceasta privinta, proportia acestei dileme va depasi 11 septembrie 2001 sau orice alta incercare terorista", a continuat el.

Rata obezitatii in randul copiilor si al tinerilor s-a triplat in ultimii 40 de ani, crescand riscul aparitiei diabetului si a altor boli la acestia. Pentru prima oara, a mentionat Richard Carmona, la copii au aparut probleme de hipertensiune.

Potrivit oficialului american, o eventuala reducere a numarului mare de persoane obeze se poate obtine doar prin schimbarea obiceiurilor alimentare ale americanilor, precizand insa ca multi dintre ei nu sunt in masura sa inteleaga termenii medicali sau sfaturile specialistilor.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.