Dupa ce a retinut spre cercetare 14 persoane si i-a trimis in fata instantei pe trei din presupusii autori ai jafului de 78 de milioane de euro din 22 februarie, politia britanica a mai facut o arestare. Conform declaratiilor lui Adrian Leppard, adjunctul sefului politiei din Kent, care s-a declarat "multumit de mersul anchetei", hotii au facut "greseli elementare".

Presupusul "creier" al jafului de la Tonbridge, milionarul de 57 de ani John Fowler, si cei doi complici, Stuart Royle, de 47 de ani si prietena sa, Kim Shackleton, de 38 de ani, au comparut joi in fata tribunalului din Maidstone. Intre timp, anchetatorii au reusit sa-l identifice pe somerul Jetmir Bucpapa, de 24 de ani, acuzat de complicitate la comiterea infractiunii si sa il dea pe mana justitiei, informeaza cotidianul "The Sun".

Acesta s-a prezentat ieri in fata tribunalului. "La inceput am crezut ca avem de-a face cu hoti experimentati. Dar ne-am inselat, iar banda a facut greseli elementare", a declarat o sursa din politie, citata de "Evening Standard". In urma cercetarilor desfasurate pe proprietatea lui John Fowler, a carui afacere in domeniul vanzarii de masini i-a adus o avere de 7 milioane de euro, surse neoficiale din politie au declarat pentru "The Sun" ca ar fi fost descoperita o suma cuprinsa intre 30 si 40 de milioane de euro.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.