Proteste de amploare in Belarus inaintea alegerilor prezidentiale de pe 19 martie. Mii de oameni au iesit pe strazile din Minsk, pentru a protesta fata de politica de ingradire a drepturilor omului de care il acuza pe presedintele Aleksandr Lukasenko. Principalul lider al opozitiei, Alexander Milinkevich, s-a alaturat demonstrantilor. Marsul s-a desfasurat fara permisiunea politistilor si s-a incheiat in mod pasnic desi nu au lipsit momentele tensionate. In timpul zilei, un alt candidat la alegeri, Aleksandr Kozulin a fost acuzat de huliganism, dupa ce a incercat sa ia parte la o reuniune oficiala convocata de catre presedintele Lukasenko.

In momentul in care a incercat sa intre in sala unde se desfasura congresul, Aleksandr Kozulin, conducatorul unui partid social- democrat, a fost interpelat cu brutalitate. El risca o pedeapsa de 15 zile de inchisoare, care il poate impiedica sa participe la alegeri. Tot ieri, un fotograf a fost batut la Minsk de catre persoane in civil. Oficialii occidentali, care il privesc pe Aleksandr Lukasenko drept ultimul dictator din Europa, au precizat ca Belarusul risca sanctiuni daca alegerile prezidentiale nu vor fi libere si cinstite. Lukasenko a replicat ca se bucura de o atat de mare popularitate, in special in afara capitalei Minsk, incat nu e nevoie sa triseze pentru a fi reales.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.