Pentagonul lucreaza in secret la un proiect extrem de ambitios in cadrul caruia urmareste sa transforme rechinii in adevarati spioni ai oceanelor, relateaza site-ul Ananova. Astfel cercetatorii americani urmaresc elaborarea unei telecomenzi pentru monstrii marini, cu scopul de a-i putea dirija in misiunile lor de "spionaj" submarin.

Specialistii din cadrul Agentiei Proiectelor de Cercetare Avansata din industria de Aparare (DARPA) au prezentat programul in cadrul intalnirii stiintifice desfasurate in Honolulu, Hawaii. Cu acest prilej, cercetatorii americani au explicat ca au preferat rechinii pentru usurinta naturala cu care se deplaseaza sub apa, pentru sensibilitatea lor la stimulii electrici si capacitatea lor de a detecta urmele de substante chimice, informeaza publicatia "New Scientist".

Potrivit sursei citate, in cadrul proiectului finantat de armata SUA a fost creat un implant neural care transmite semnale catre creierul rechinului purtator, facand posibila controlarea acestuia prin telecomanda. Pana in prezent, implantul a fost testat de catre biologul Jelle Atema de la Universitatea din Boston intr-un bazin, in care rechinul a fost angrenat in urmarirea unui miros-fantoma.

Coordonatorul proiectului, Walter Gomes, a anuntat ca urmatoarea etapa in evolutia programului e implantarea dispozitivelor pe rechinii albastri si lansarea lor in ocean de-a lungul coastei din Florida.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.