Potrivit unor relatari din Belarus, unul dintre candidatii opozitiei in alegerile prezidentiale a fost batut si retinut de fortele de securitate. Alexandr Kozulin este unul din cei patru candidati la scrutinul din 19 martie, care se asteapta sa fie castigat de actualul presedinte, Alexandr Lukasenko.

Incidentul s-a petrecut cand Alexandr Kozulin incerca sa se inscrie pe lista de vorbitori a Adunarii Poporului din Belarus, un forum care se reuneste o data la 5 ani si care este vazut ca o modalitate de promovare pentru presedintele Alexandr Lukasenko.

Potrivit echipei de campanie a lui Kozulin, candidatul opozitiei nu a fost lasat sa intre in sala ca sa participe la evenimente. Martorii oculari sustin ca ofiteri in civil l-au trantit la pamant, l-au batut si l-au urcat intr-o masina.

Un cameraman de la Reuters a fost si el atacat, mai tarziu. Ulterior, mai multi consilieri ai lui Kozulin, precum si avocatul acestuia, au fost si ei arestati.

Observatori ai Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa povestesc ca au auzit focuri de arma din interiorul sectiei de politie unde este retinut Kozulin.

Intr-un discurs televizat , acum o saptamana, candidatul opozitiei l-a acuzat pe presedintele Lukasenko de uzupare, nepotism si minciuna.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.