Principalul sau avocat a anuntat ca fostul presedinte irakian nu a mancat nimic timp de 11 zile, in semn de protest fata de conditiile in care se desfasoara procesul sau. Audierile urmeaza sa fie reluate azi la Bagdad. Saddam a iesit din greva foamei la insistentele avocatilor sai, cu care s-a intalnit duminica. A refuzat sa manance timp de 11 zile si a slabit cinci kilograme, a declarat Halil al Dulaimi, principalul avocat al lui Saddam Hussein. Reprezentatntul apararii a precizat totusi ca fostul dictator irakian se simte bine.

El a stat de vorba cu clientul sau timp de sapte ore si a reusit sa il convinga sa renunte la aceasta forma extrema de protest. Saddam, acuzat impreuna cu 7 colaboratori apropiati pentru masacrul de la Dujail, doreste schimbarea judecatorului. La ultima audiere, Saddam a afirmat ca a fost adus cu forta, impotriva vointei sale. Acest lucru a fost confirmat si de ceilalti acuzati, care sustin ca nu sunt tratati cu respect. Avocatul lui Saddam a cerut tribunalului special amanarea audierii de marti, din cauza problemelor de securitate din tara, dar si din cauza unor vicii de procedura.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.