Scandalul in care este implicata si Romania, cu privire la inchisorile secrete ale CIA in Europa, ia amploare, dupa ce un ONG a aflat ca Uniunea Europeana si America aveau inca din 2003 o intelegere in acest sens.
Uniunea Europeana s-a inteles din anul 2003 cu Statele Unite sa dea liber in spatiul sau aerian transportului de persoane nedorite, insa ambele parti au incercat sa musamalizeze acest aranjament, cenzurand anumite documente. Potrivit United Press International (UPI), documentele obtinute de organizatia britanica nonguvernamentala pentru libertati civile Statewatch arata ca la o intalnire la nivel inalt intre oficiali din justitie europeni si americani, la Atena, la data de 22 ianuarie 2003, cele doua parti s-au inteles cu privire la "cresterea folosirii facilitatilor europene de tranzit pentru sprijinirea transportului strainilor criminali/nedoriti".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.