Talibani si membri al-Qaeda detinuti in Pul-I-Charkhi, o inchisoare de maxima securitate din Kabul, au preluat controlul unei aripi a acesteia.

"Din cite stiu, cel putin 1.500 de puscariasi sint implicati in aceste evenimente", a declarat un oficial pentru Reuters. Se pare ca patru detinuti au fost ucisi si 30 au fost raniti. Talibanii au preluat simbata controlul unei aripi a inchisorii, cea destinata detinutelor, dupa ce fortele de ordine au reusit sa impiedice o tentativa de evadare a acestora.

Prizonierii s-au inarmat cu obiecte contondente realizate din piesele de mobilier si din granit. Violentele au luat amploare simbata noapte, cind talibanii si membrii al-Qaeda au luat doua gardiene ostatice. Tot atunci au fost auzite focuri de arma in interiorul inchisorii. Peste citeva minute, o ambulanta a plecat de la fata locului cu un pacient neidentificat, informeaza Associated Press.

Politia si armata au inconjurat imediat inchisoarea in timp ce guvernul incerca sa discute cu prizonierii. Oficialii afgani au trimis la fata locului 100 de soldati si au postat in jurul inchisorii opt tancuri. Trupele de interventie rapida se pare ca intrasera ieri in inchisoare si incercau sa obtina controlul. La fata locului au fost vazute si forte militare sub stindard NATO. "Dorim sa rezolvam aceste probleme in mod pasnic. Toate problemele sint in interiorul inchisorii", a declarat Abdul Salaam Bakshi, seful inchisorii. In inchisoare se afla aproximativ 2.000 de detinuti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.