Pentru a doua oara in ultima saptamana, insurgentii din Irak au atacat o moschee a musulmanilor siiti. Explozia s-a produs la o moschee din sudul tarii, la Basra, dar atacul nu a fost la fel de bine organizat ca cel de la templul Askari, din Samara.
Potrivit relatarilor, bomba plasata in interiorul templului Al Amir din Basra a explodat prematur, fara sa provoace pagube serioase. Doar atentatorii au fost raniti. Cu putin timp inainte de explozie, clericul radical Moqtada al Sadr le ceruse suporterilor sai din Basra sa evite violentele si sa nu treaca la noi represalii contra factiunii sunite.

Ulterior au avut loc noi atacuri cu mortiere asupra unui cartier siit din Bagdad, care au dus la moartea a 16 persoane si ranirea altor peste 40. Doi tineri care jucau fotbal au fost ucisi cu focuri de arma la Baquba, la nord de capitala, iar la Hilla a avut loc o explozie intr-un autobuz, soldata cu ranirea mai multor persoane. In ciuda continuarii violentelor, care au facut peste doua sute de morti in ultimele doua zile, se constata progrese in plan politic. Cea mai importanta grupare politica sunita a declarat ca va reveni la negocierile de formare a guvernului.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.