Comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, a amenintat Serbia-Muntenegru ca negocierile in vederea unei apropieri de UE ar putea fi suspendate, daca Belgradul nu va coopera deplin cu TPI.
"Daca Serbia-Muntenegru continua sa nu ajunga la o cooperare deplina cu TPI, nu vom putea evita o perturbare a negocierilor" in vederea incheierii unui Acord de Stabilizare si Asociere intre Belgrad si UE, a declarat Rehn in fata Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European.

"In opinia mea, cuvantul 'perturbare>> este foarte clar: nu vom continua negocierile, ceea ce ar insemna o perioada de intrerupere pana la noi ordine, care nu se va incheia decat daca va exista o cooperare deplina cu TPI", a explicat ulterior Rehn in fata jurnalistilor. Declaratiile sale intervin dupa mai multe informatii contradictorii privitoare la arestarea fostului lider militar al sarbilor din Bosnia, Ratko Mladici, si in conditiile in care Rehn va prezenta luni un raport despre Serbia in fata ministrilor de Externe europeni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.