Aviara a ajuns sperietoare chiar si pentru fotbalul mondial. Conform cotidianului "Bild", Campionatul Mondial de fotbal programat a avea loc in Germania in lunile iunie si iulie s-ar putea anula din cauza gripei aviare! Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca oricand se poate declansa o pandemie de gripa aviara.

"Daca virusul va ajunge sa puna in pericol viata oamenilor, atunci nici nu mai trebuie sa ne gandim la organizarea Mondialului", a spus Hans Michael Goldman, expertul in agricultura al Partidului Liberal (FDP) de opozitie, citat de Bild, in editia de miercuri. Intr-o astfel de situatie, a adaugat Goldman, "nimeni nu va fi atat de nebun sa mearga pe stadion". Omologul lui Goldman din cadrul Uniunii Crestin Democrate (CDU), partidul majoritar al coalitiei de guvernamant, Franz Josef Holzenkamp, se teme la randul sau de aceasta posibilitate. "Daca virusul devine prea periculos, prioritara va fi sanatatea oamenilor si nu Cupa Mondiala", a declarat Holzenkamp.

Gripa aviara a afectat in Germania in special pasarile salbatice din nordul tarii, majoritatea dintre acestea pe insula Rugen. Nici in alte tari lucrurile nu stau prea bine. Un numar de 13 camioane bulgare incarcate cu produse avicole, care urmau sa traverseze Romania catre Europa de Vest, au fost oprite la vama Vidin. Camioanele transportau carne de pasare de la o serie de companii bulgare in Franta.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.