Presa europeana de ieri anunta ca premierul italian Sivio Berlusconi se afla, din nou, in centrul unui scandal de coruptie. El este acuzat de justitie ca l-a platit pe avocatul britanic, David Mills, pentru a depune marturii mincinoase la doua din procesele in care a fost implicat in 1997. Procurorul din Milano, Fabio De Pasquale, a anuntat oficial ca a fost finalizata o ancheta in care seful Guvernului italian, suspectat ca l-a mituit pe avocatul britanic mai sus mentionat si urmeaza a fi inculpat pentru fapte de coruptie. Procurorul milanez a subliniat ca Parchetul a urgentat incheierea anchetei, ca urmare a introducerii in Parlament a unui proiect de reforma ce reduce termenul de prescriere pentru fapte ca acelea de care este acuzat premierul.

Intr-o conferinta de presa tinuta la Roma, Silvio Berlusconi, citat de "The Daily Telegraph", a negat toate acuzatiile ce-i sunt aduse si i-a acuzat pe magistrati ca reanchetarea avocatului Mills este o noua inscenare a Stangii italiene vizand ruinarea sa politica inaintea alegerilor generale ce urmeaza sa aiba loc in luna aprilie. "De fiecare data cand au loc alegeri, Parchetul din Milano se pune in miscare si mai cauta ceva compromitator despre noi", a declarat cu acelasi prilej unul dintre avocatii apararii, Niccolo Ghedini.

Concret, Berlusconi este acuzat ca, in 1997, a ordonat transferul in contul lui Mills al unor sume de cel putin 600.000 de dolari pentru "serviciile" aduse prin depunerea unor marturii false in procesele in care premierul italian era acuzat de evaziune fiscala. Anchetarea, acum, a avocatului Mills, care de 20 ani reprezinta interesele firmelor lui Berlusconi in Marea Britanie, ii complica grav situatia, intrucat el este sotul Tessei Jowell, secretara la Ministerul britanic al Culturii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.