Dupa o indelungata absenta, Ossama Bin Laden a iesit din nou la rampa cu un mesaj dur la adresa Statelor Unite. Liderul retelei teroriste internationale Al Qaeda, Osama Ben Laden, promite ca nu va fi capturat niciodata viu si afirma ca armata americana. In Irak utilizeaza aceleasi metode "barbare" ca si cele ale fostului dictator irakian Saddam Hussein, conform unei casete audio difuzate ieri de un site islamist.

Inregistrarea pare a fi versiunea completa a mesajului difuzat de postul de televiziune Al Jazira la 19 ianuarie a.c., in care liderul Al Qaeda ameninta cu noi atentate SUA, propunand un "armistitiu" conditionat americanilor pentru reconstructia Irakului si Afganistanului."Am jurat sa nu traiesc decat in libertate. Chiar daca gasesc amar gustul mortii, nu doresc sa fie umilit si inselat", afirma Ben Laden in inregistrarea audio cu o durata de 11 minute si 26 de secunde.

Totodata, liderul integrist a comparat activitatile trupelor americane in Irak cu cele ale lui Saddam Hussein, fostul dictator de la Bagdad. "Jihadul continua cu putere, in numele lui Allah (...) in pofida intregii barbarii, a masurilor represive luate de armata americana si de agentii acesteia, pana intr-acolo incat nu se mai poate face diferenta intre criminalitatea aceasta si cea a lui Saddam", mai declara Ben Laden.

In aceeasi inregistrare audio, liderul Al Qaeda respinge afirmatiile Administratiei americane conform carora este preferabil ca lupta impotriva terorismului sa fie dusa in Irak, nu pe teritoriul SUA. "Razboiul impotriva Americii si a aliatilor sai nu se va limita la Irak, asa cum pretinde (presedintele George W. Bush), iar Irakul a devenit mai degraba un punct de atractie si de recrutare a fortelor calificate", afirma vocea inregistrata.

Caseta difuzata in ianuarie, considerata primul mesaj al liderului Al Qaeda dupa aproximativ un an, continea vocea lui Ben Laden, dupa cum au confirmat specialistii CIA. In intreaga inregistrare audio difuzata ieri, Ben Laden ironizeaza din nou declaratiile presedintelui Bush din primavara anului 2003, care, la 1 mai acelasi an, considera incheiat razboiul in Irak. Adresandu-se poporului american, vocea care afirma ca este a lui Ben Laden declara ca acesta se poate "salva din Iadul" pe care il poate trai "in propria casa", opunandu-se agresiunilor din Irak si Afganistan.

Seful retelei teroriste Al Qaeda afirma ca americanii au mers foarte departe cu crimele lor : au violat femei in fata barbatilor pe care i-au luat ostatici si i-au torturat cu acid si socuri electrice. Rapoartele noastre indica o infringere rapida a quartetului sinistru format din Bush, Cheney, Rumsfeld si Wolfowitz, a spus Bin Laden.

El a mai afirmat ca recunoasterea infrangerii este doar o chestiune de timp, care depinde de momentul in care poporul american va constentiza dimensiunea tragediei. Inamicul numarul 1 al Statelor Unite crede ca administratia Bush nu are nici vointa si nici dorinta sa plece din Irak, pentru ca are motivatii dubioase.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.