Sefii diplomatiei de la Bucuresti si Moscova au discutat telefonic programarea unei vizite la Bucuresti a presedintelui rus Vladimir Putin. Ministrii de Externe ai Romaniei si Rusiei, Mihai-Razvan Ungureanu, respectiv Serghei Lavrov, si-au exprimat, in cadrul unei convorbiri telefonice, satisfactia fata de calitatea dialogului dintre cele doua tari, relateaza RIA Novosti. "Cei doi ministri au subliniat necesitatea unei utilizari mai pragmatice a comisiilor interguvernamentale pentru revigorarea cooperarii economice si comericiale intre cele doua state", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de Ministerul de Externe rus. Lavrov si-a felicitat omologul roman pentru numirea sa in aceasta functie. Cu prilejul aceleiasi convorbiri, ministrul Ungureanu a subliniat disponibilitatea partii romane de a continua, intr-o maniera ampla si pragmatica, dezvoltarea relatiilor bilaterale.

Au fost subliniate proiectele agendei politice bilaterale, indeosebi invitatia pentru vizita in Romania a presedintelui Federatiei Ruse, Vladimir Putin. Potrivit unui comunicat al MAE roman, in cursul convorbirii, Serghei Lavrov a informat ca ministrul comunicatiilor din Federatia Rusa a fost desemnat noul copresedinte rus al Comisiei mixte romano-ruse de colaborare economica si tehnico-stiintifica. De asemenea, ministrul rus de Externe a subliniat ca va promova includerea vizitei in Romania, in acest an, pe agenda presedintelui rus. Totodata, seful diplomatiei de la Moscova a adresat omologului sau roman invitatia de efectua o vizita in Rusia, invitatie acceptata, data vizitei urmand a fi stabilita ulterior de cele doua parti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.