Printul Albert al II-lea von Thurn und Taxis, la numai 22 de ani, a reusit performanta de a intra in Cartea Recordurilor drept "cel mai tanar miliardar". Cu toate acestea, tanarul print nu a muncit nici un minut pentru averea lui, ci a mostenit-o. Familia Thurn und Taxis este una dintre cele mai bogate dinastii din Europa. (material preluat din revista "High Life")

Printul german Albert al II-lea von Thurn und Taxis a fost desemnat de celebra revista Forbes cel mai tanar miliardar de pe planeta, posedand la numai 22 de ani o avere estimata la peste doua miliarde de dolari. Totodata, el a fost desemnat de celebra Guinness Book of World Records drept cel mai tanar miliardar pe anul 2005.

Pe numele sau adevarat Albert Maria Lamoral Miguel Johannes Gabriel, printul si-a petrecut prima parte a copilariei la Regensburg, capitala administrativa a Bavariei, in celebrul castel St. Ememeram (resedinta pe care familia sa o poseda de la 1748).

Albert al II-lea participa la curse de masini

A fost trimis apoi la Roma pentru continuarea studiilor, iar dupa incheierea stagiului militar, in Germania natala, s-a mutat la Edinburgh, in Scotia, pentru definitivarea studiilor. Printre cele mai mari pasiuni ale printului se numara cursele auto. Pasiunea sa a mers pana intr-acolo incat printul participa chiar la unele dintre cele mai importante campionate de automobilism ale Italiei.

Averea a mostenit-o de la mama sa, Gloria von Thurn und Taxis, poreclita de presa "Printesa Punk" din cauza hainelor si coafurilor sale mai putin conventionale. Gloria, dupa moartea sotului ei, s-a vazut peste noapte nevoita sa administreze o avere de 1,4 miliarde de dolari.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.